Veganskt kokosfett

Mirakelprodukten vi inte klarar oss utan

Kokosfett är mirakelprodukten som alla pratar om och självklart är kokosfett helt veganskt, men hur kan man egentligen använda kokosfett?

5 enkla sätt att använda kokosfett

1

Kokosfett i mat

Du kan exempelvis steka din mat i kokosfett, blanda lite kokosfett i din smoothie eller ha det på mackan istället för smör. Här hittar du ett supersmarrigt recept på en smoothie med kokosfett.
Ät 1–3 matskedar kokosfett om dagen, för att få i dig tillräckligt för att kroppen ska ha nytta av alla hälsoeffekter från fettet.

2

Minska sötsuget med kokosfett

Känner du på dig att du äter för mycket socker och vill försöka bli av med ditt sockersug utan att ändra alla dina kostvanor? Då kan du använda kokosfett, som både är en bra och långvarig energikälla, men som även hjälper till att stabilisera ditt blodsocker. Dessutom ökar kokosfettet din förbränning och är bra för dina tarmar.

3

Gå ner i vikt med kokosfett

Kokosfett hjälper dig att behålla hälsan och att gå ner i vikt, då det innehåller medellånga fettsyror. Det innebär att när du får i dig kokosfettet, så skickas fettsyrorna direkt vidare till levern där de omvandlas till energi, vilket resulterar i att kroppen använder kokosfettet till att skapa energi istället för att lagra den som kroppsfett.

4

Rengör och återfukta huden med kokosfett

Använd kokosfett som hudkräm för hela kroppen eller för att ta bort smink. Dessutom hjälper kokosfettet till att mjuka upp kroppen samtidigt som det motverkar virus, bakterier och svamp.

5

Gör en egen hårinpackning

Det feta kokosfettet kan hjälpa ditt hår att få lyster igen och dessutom återfukta håret genom att mjuka upp dina torra och kluvna toppar. Ta lite kokosfett i håret över natten och duscha ur det på morgonen.