Källsortering hemma

För att vi ska kunna få en grönare framtid är det viktigt att man gör sin källsortering och återvinning oavsett om du är hemma eller på jobbet. Det finns snygg källsortering att köpa för både hemmet och jobbet.

Smart källsortering hemma

Här får du massor av tips på hur du ska tänka när du källsorterar hemma och på kontoret. Smarta lösningar som underlättar för källsorteringen och varför det är bra att återvinna.

1

Se till att det finns plats under diskbänk för olika behållare

Detta är viktigt att tänka för att underlätta källsorteringen hemma och på kontoret. Att ha behållare för kompost och annat avfall under diskbänken gör så man enkelt kan slänga matrester och papper.

2

Använd större behållare

Ibland kan det behövas större plats för att slänga bland annat plast, glas och pant. Då är större boxar eller tunnor med olika fraktioner perfekt. Detta är en väldigt bra lösning för kontor som förbrukar en del produkter.

3

Snygg förvaring

Om man har mycket papper eller tidningar liggandes är ett tips att köpa snygga lådor eller korgar att förvara det i tills man ska återvinna. På kontoret är det perfekt att ha en byrå eller likt där man lägger papper och tidningar som ska återvinnas.

4

Underlätta för alla

Gör det enkelt med källsortering hemma och på kontoret, ju mer man underlättar för alla desto enklare blir det att sortera utan att man tänker på det. Det är viktigt att placera alla behållare rätt och ha tillräckligt stora behållare, det gör så man slipper byta för ofta.

5

Märk upp behållare

Det gör det enkelt för alla att hjälpa till och se vilka soppar som ska slängas i vad.

Snygg förvaring - återvinning

Det finns smarta produkter och lösning för ert företag som underlättar. Office Recycling gör det enkelt för företag med smarta lösningar och hjälper er att bidra till en grönare framtid.

Varför är det bra att återvinna?

Att sortera sitt skräp är viktigt så rätt saker går till förbränning och andra till återvinning. Genom att källsortera och återvinna utvinner vi ny energi och sparar på jordens resurser. För att läsa mer om källsortering och varför det är bra att återvinna, klicka här.

Genom att källsortera hemma och på kontoret förhindrar vi soppar och annat avfall att hamn i naturen.

Vad är avfall?

Allt blir till slut avfall, varje föremål eller ämne som innehavaren gör sig av med blir till slut avfall. Hushållsavfall är från privatpersoner men sedan finns det avfall från större byggnader och fastigheter såsom kontor, restauranger och skolor. Därför är det viktigt att återvinna och källsortera hemma och på din arbetsplats.

Nedbrytning i naturen

  • Glas – 1 miljon år
  • Plast – 450 år
  • Aluminium – upp till 500 år
  • Fimpar – 1–5 år
  • Papper – 6 månader

Tänk på att återvinna och källsortera hemma för att skapa en grönare framtid!